Hvilken behandlingsform er bedst?

with Ingen kommentarer

Da mange jeg kender, ofte spørger ind til hvilken form for behandler de skal bruge til deres hest, følte jeg det var oplagt at skrive om emnet.

Uanset hvilken art vi er, er vi opbygget forskelligt og har brug for individuelle behov: Vores indre – og ydre struktur, funktionalitet og personlighed er unik i sig selv. I en zebra flok, ville man ud fra første antagelse, sige at de alle var ens, men zebraerne kendertegner hinanden ud fra deres striber. Dermed er de alle ens, men forskellige.

Eksempelvis som behandler ligger man mærke til en splittelse af samfundet, mellem at tro – og ikke tro på det alternative. Er man til lægevidenskab – eller er man til akupunktur? Sagen er, at der er brug for alle kategorier for at kunne hjælpe hvert enkelt individ. Vi har brug for en læge og vi har brug for en heilpraktiker. Det hele handler om at få kroppen på rette kurs igen, så den kan heale i balance.

Den alternative verden bliver mere anerkendt, som tiden skrider frem. Vi lever i en fantastisk tid, hvor ældgamle visdomsskrifter – og healings teknikker bliver omfavnet af mennesker over alt i den vestlige verden – men ind i mellem, kommer der også nye behandlingsformer til i dag.

For syv år siden, havde jeg privilegiet over at møde den nu afdøde Jock Ruddock. Udvikleren af Equine Touch. Vi fik os en god snak. Jeg spurgte ham hvordan han opfandt teknikken og han svarede, at han havde ingen anelse om hvad han havde gang i, selv om han var uddannet. Han sagde det var en universel energi, der tunede hans bevægelser og derfor begyndte han at skrive sine opdagelser ned, så han vidste hvad der skete og med tiden var E.T. født.

Det samme sker for mig, når jeg behandler – jeg lader min krop tage styringen. E.T. er en meget fin og følsom metode, hvorimod min – er anderledes og har mange blandede aspekter. Jock og jeg, er blot få eksempler. Når Jock taler om ”universel energi” mener han, at vi bliver et rør for en kanal, der bruger os som værktøj. Det er hvad vi betragter som ”intuitivitet”. Hvert enkel individ er sin egen ”intuitive behandler” – dog er det vigtigt at understrege for nybegyndere, at man ikke udfører kropslige behandlingsformer uden professionel vejledning.

Jeg har ofte været hos diverse kiropraktorer, osteopater m.m. men mange af disse mennesker behandler ens og giver ikke plads til intuitivitet – da de i mange tilfælde, er bange for at fejle og ikke stoler på deres evner. De har meget lettere ved at holde sig til bøgerne og tør ikke gå ud over grænserne.
Hvis vi vil behandle andre og gøre vores bedste, bliver vi nød til at gå ind og mærke individet: Hvad har han/hun brug for? Hvad har han/hun haft succes med? Pencilen eller Gurkemeje? Hvis vi vil være alsidige med vores patienter, bliver vi nød til at gå ind og mærke. Giv slip og skab en balance mellem rationalitet og spiritualitet.

En zoneterapeut, homøpat eller andre, kan ikke hjælpe alle. Det er derfor at lægevidenskaben og healingens kunst, må gå hånd i hånd, i udviklingen for at finde den rette kur.

Min endelige konklusion er derfor i sidste ende, at der ikke findes én mirakel behandlingsform. Vi skal huske på, hvad enten vi er læge eller behandler, at vi ikke kan hjælpe alle og derfor må vi acceptere sommetider virker vores teknikker ikke på pågældende individ, og personen – eller dyret må søge videre for at finde netop metoden, der matcher – så man igen kan blive fit for fight!

Follow Taschina:

Latest posts from

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *