Smoothie til heste!

with Ingen kommentarer

Ved overskriften tænker mange nok, er der virkelig nogen heste som vil æde det?

Hvis du kender dine hestes smagsløg godt nok, er svaret: Ja!

At blende en smoothie til sin hest med friske – og næringsrige fødevare, er noget af det bedste man kan gøre for at booste både immunitet – og vitalitet for ens firbenede venner, og de kulinariske kombinationer er endeløse.

I dette indlæg, vil jeg gerne vise hvad jeg bl.a. kreere til mine heste, når deres krop trænger til et lille ekstra kick.

Vi har en overflod af ribs og solbær fra vores have i fryseren, og det har været svært at finde ud af, hvad vi skulle bruge dem til, men det viste sig at hestene var vilde med bærene, når det blev blandet i deres varme mash.

Som sagt, er dette blot ét eksempel og sammensætningerne er uendelige. Hvis du selv har en bunke af sunde vare liggende, og du ikke ved hvad du skal bruge dem til, er denne løsning vidunderlig – og gavnlig, hvad enten du har en hest, hund, kat, ged eller noget helt fjerde. Opskrift til blandingsforhold variere efter madtype og individualitet, og er derfor ikke beskrevet.

1. Blend massen sammen og tilsæt ekstra vand, hvis det er nødvendigt.

2. Bland smoothien i dyrets favorit mad og lad dem nyde deres royale måltid 😉

Ud over solbær og ribs, kom jeg frisk Citron Melisse og Æblemynte fra haven i, derudover Kokos Olie og Himalaya salt.

Solbær er noget af det mest antioxidant-rige der vokser på dansk jord, ribs er også en glimrende antioxidant kilde. Citron Melisse virker b.la. beroligende. Mynte giver for det første en god smag, men er også fantastisk til at støtte en god fordøjelse. Kokosolien virker som en forstærker af de andre ingredienser, og gør man modtager de fedtopløselige vitaminer, så som E vitamin. Derfor næste gang du laver smoothies (også til dig selv) så husk at putte noget økologisk koldpresset olie i!

Til sidst men ikke mindst, tilfører Himalaya salt ekstra elektrolytter, men derudover er det en af nutidens mest rene former for salt. Vi får ofte smidt i hovedet, at for meget salt er livsfarligt – men tvært i mod er det livsnødvendigt, man skal bare vælge den rigtige slags.

Der er en kæmpe forskel på salt, og forarbejdet salt indeholder jod, giftige antiklumpningsmidler og er udsuget for alt næring. Himalaya salt indeholder op til 84 forskellige mineraler og sporstoffer, og kommer fra en af de få rene steder tilbage på kloden, og er en af de bedste saltkilder man kan tilbyde både sig selv og sine dyr.

Ekstra tip: Husk det altid er bedst, at servere denne type “mad” varmt, da milten belastes ved kold fødevare indtagelse. Desuden flyder massen hurtigere til blodbanen og har lettere ved at blive optaget 🙂

Follow Taschina:

Latest posts from

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *